Meisketoch!

Ge zijt speciaal,
Ge hebt een stofzuigerkop
en een eigen kijk op de dingen.
Ge begaat ‘de stommiteit van je leven’!
“Wie denkt ge wel dat ge zijt?”
En…
Er is vuur. Een brommer. Een raar geval.
Iemand die zijn gezicht niet laat zien.
Ge voelt dat ge moet vluchten…
naar hier of daar, naar om het even waar.
Rijden!!!

Een tiener op de vlucht… komt een vrouw tegen op ‘den brommer’.  Samen rijden ze naar ‘zo-ver-mogelijk-weg-van-hier ‘ en komen terecht in ‘het hol van Pluto’. Daar ontdekken ze een zonderlinge man. Hij woont er niet, hij ‘zit’ daar. Hij houdt zich bezig met lezen, stapelen en  sleuren van boeken en kranten. Hij praat als een printer. Hij graaft een put… en vult die put. Het toeval brengt drie mensen samen. Ze zitten  alle drie met ‘de stommiteit van hun leven’. Ze zitten alle drie vol dromen. Wat verbergen ze voor elkaar? Is die andere wel te vertrouwen…

 • concept & spel: sabine goethals, barbara callewaert, herman verberckmoes, dieter bossu
 • tekst: herman verberckmoes
 • muziek: dieter bossu
 • kostuums: anny maes & janne daeveloose
 • fotografie: mich goethals
 • co-productie: CC Wevelgem
 • met dank aan: e.Solex

‘Meisketoch’, een heuse roadtrip van een puber en een raar geval op de brommer die terecht komen in een spannend avontuur voor alle leeftijden!

Praktisch

 • doelgroep: familie: 8+  – school:  1ste graad S.O. – 3de graad basis
 • aantal schoolvs: 200
 • duur: 60 min.
 • speelruimte: volgens TF
 • aanbod: gratis lesmap (tessa amelynck)
 • boekingen: Rumoer

5 reacties op “Meisketoch!”

 1. Het bibliotheekteam Izegem schreef:

  We hebben intens genoten van jullie energieke voorstelling: Meisketoch!
  Als bibliothecaris en bibmedewerkers waren we bijzonder verrast door de link met boeken. Deze waren zelfs fysiek aanwezig, verwerkt in het decor. Onze ‘stofzuigkoppen’ zogen de slogans, spreuken en citaten geruisloos op om er niet het minste woord van te missen: SSSSUPER ! Het schaduwspel en de muzikale effecten zorgden voor wisselende sferen die de aandacht bij het stuk hielden. De energie van de spelers vulde het podium en de hele zaal. Bovenstaande beschrijving bevestigt onze verwondering en bewondering voor jullie professionele prestatie ! Aan Emmeke, Rudy en Meisketoch: PROFICIAT

 2. Dirk Boeykens, dir.basis OLVP, Bornem schreef:

  Schitterend, spitsvondig, tekstueel zeer sterk, serieus & humoristisch. ‘Sjapoo’!

 3. Esmé, medewerker Gezinsbond schreef:

  Proficiat met jullie voorstelling! Wat een intensieve voorstelling voor de acteurs. Prachtig hoe jullie de gevoelens naar buiten brengen! Hele mooie scène met de gedaantewisseling van M of ‘M’eke en het Seutlied!

 4. Luc , Ann Tarsis , Audrey ... schreef:

  Wij waren gisteren aanwezig op de voorstelling van ‘ Meisketoch’. Onze 2 pubers en wijzelf hebben er enorm van genoten ! Op in een vrij sober decor zo’n toch wel niet gemakkelijk thema naar voor brengen, vonden wij super!

 5. Sarah & Jos schreef:

  Hele mooi diepzinnige teksten, om eens langer bij stil te staan! De boksscène was super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *